Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 30λεπτά | 50-60 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
50-60 λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 40 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 150 ml κρασί κόκκινο
- 400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά τομάτας πελτέ
- 2 τομάτες
- 400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις τομάτες και το σκόρδο.
- Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αφαιρείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε το σκόρδο μαζί με το πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτετε πάλι τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι.
- Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τις ψιλοκομμένες τομάτες, την τριμμένη τομάτα, την δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για τουλάχιστον 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε με ψημένο χωριάτικο ψωμί.