Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20 λεπτά | 35-40 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
35-40 λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 ml Κόκκινο Κρασί
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- 400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 500 γραμμάρια χυλοπίτες
- 20 τοματίνια
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια φέτα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τέλος κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τοποθετείτε το σοταρισμένο κοτόπουλο σε μία πήλινη γάστρα και ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί την τριμμένη τομάτα μαζί με την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά.
- Προσθέτετε τις χυλοπίτες στην γάστρα μαζί με την σάλτσα τομάτας, τα τοματίνια, τον ζωμό κοτόπουλο, αφού του έχετε δώσει μία βράση, και ανακατεύετε καλά. Κλείνετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C, για 25-30 λεπτά.
- Αποσύρετε την γάστρα από τον φούρνο, βγάζετε το καπάκι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε από πάνω την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, και ξαναβάζετε την γάστρα στον φούρνο, ξεσκέπαστη για άλλα 8-10 λεπτά.