Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 20λεπτά | 16-18λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
16-18λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 8 φέτες προσούτο
- 150 γραμμάρια μανούρι
- 100 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- 250 ml μαυροδάφνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε την μαυροδάφνη σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε τις μαύρες σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Στραγγίζετε καλά τις μαύρες σταφίδες και μοιράζετε ισομερώς τα υλικά στα ανοιγμένα φιλέτα κοτόπουλο ξεκινώντας με τις μαύρες σταφίδες και από πάνω το μανούρι σπασμένο με τα χέρια σας.
- Τυλίγετε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου σε ρολό και δένετε σε 3 σημεία με μαγειρικό σπάγκο.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα γεμιστά φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά, να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τοποθετείτε τα ρολά σε ένα αντικολλητικό ταψί, αφαιρείτε τον μαγειρικό σπάγκο, τα τυλίγετε με τις φέτες προσούτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 16-18 λεπτά.
- Σερβίρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο με ένα ωραίο πιλάφι μανιταριών.