Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Caesar Salad
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Caesar Salad
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
2 15 λεπτά 5-6 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
5-6 λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε μικρά κυβάκια.
  2. Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρουτόν.
  3. Σοτάρετε το ψωμί μέχρι να τραγανίσει πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά για την sauce, το σκόρδο, τις αντζούγιες και το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον κρόκο, το λεμόνι και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  5. Προσθέτετε το ηλιέλαιο χτυπώντας ταυτοχρόνως έτσι ώστε να δένουν όλα τα υλικά και να δημιουργείτε ένα παχύρευστο dressing.
  6. Στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, το νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο επιπλέον νερό χρειάζεται για να αποκτήσει την ρευστότητα που θέλετε.
  7. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
  8. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  9. Σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5-6 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι.
  10. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το iceberg, κομμένο σε μικρές μπουκιές με τα χέρια σας, το σοταρισμένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα κρουτόν, περιχύνετε με την Caesar sauce και ανακατεύετε καλά.
  11. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά βαθιά πιάτα και προσθέτετε λίγη ακόμα Caesar sauce και τις φλοίδες παρμεζάνας από πάνω.