Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20 λεπτά | 16-18 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
16-18 λεπτά |
Συστατικά
- 12 bao bun
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Για την μαρινάδα Thai:
- 4 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
- 4 κουταλιές φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο
- 6 κουταλιές fish sauce
- Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές ginger
- Για το μαριναρισμένο λάχανο:
- 250 γραμμάρια λάχανο
- 1 μικρό καρότο
- 120 γραμμάρια μαγιονέζα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές χυμό λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για την Thai μαρινάδα, το φρέσκο κόλιανδρο, τον φρέσκο βασιλικό, την fish sauce, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, την μαύρη ζάχαρη, το ginger, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε λεπτά strips, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, περιχύνετε με την μαρινάδα και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα strips κοτόπουλο για 7-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να μαγειρευτούν.
- Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το λάχανο και τρίβετε στο λεπτό μέρος ενός τρίφτη το καρότο, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε, την μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Ατμίζετε τα bao buns μέχρι να ξεπαγώσουν και να μαλακώσουν και τα τοποθετείτε σε μια επιφάνεια κοπής.
- Μοιράζετε ισομερώς στα bao bun το μαριναρισμένο λάχανο και από πάνω το σοταρισμένο κοτόπουλο και σερβίρετε.