Αναμφισβήτητα έχουμε συνδέσει κάποια τρόφιμα με τον όρο “junk food”. Ένα από τα πιο ενοχοποιημένα φαγητά είναι και το περίφημο burger. Ίσως γιατί το γνωρίσαμε μέσα από αλυσίδες γρήγορου φαγητού ή αλλιώς fast food ή γιατί είναι ξενόφερτη συνήθεια με ρίζες από την Αμερική που “δεν φημίζεται” ιδιαίτερα για κουλτούρα της πάνω στην υγιεινή διατροφή.
Ένα σπιτικό burger ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής αρκεί να επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά.
- Επιλέξετε στρογγυλό ψωμάκι ολικής άλεσης από τον φούρνο της γειτονίας σας
- Χρησιμοποιήστε αντί για μοσχαρίσιο μπιφτέκι, χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου Αγγελάκης καθώς είναι πιο ελαφριά και υγιεινή λύση
- Συμπληρώστε φέτες ντομάτας και μαρούλι
- Προσθέτουμε τυρί με χαμηλά λιπαρά
- Αντικαθιστούμε την μαγιονέζα και την ketchup που προσθέτουν θερμίδες με σως από γιαούρτι 2% λιπαρά και μουστάρδα
Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε ένα γεύμα χορταστικό, νόστιμο και πάνω απ’ όλα υγιεινό.