Συνταγή: the eaters
Μερίδες |
4 |
Μερίδες |
4 |
Συστατικά
- 1 συσκευασία κεφτεδάκι πανέ Αγγελάκης
- 1 μπαγκέτα ψωμί γαλλική
- 150 γρ. βουβαλισια mozzarella
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ στο χυμό της
- 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για την σάλτσα
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε την σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρευοντας για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε φριτέζα μέχρι να φτάσει στους 180 βαθμούς. Με προσοχή ρίχνουμε τα κεφτεδάκια σταδιακά στη φριτέζα και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια να στραγγίξουν σε χαρτί.
- Βγάζουμε την μπαγκέτα από τον φούρνο απλώνουμε πάνω στο λιωμένο τυρί την σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε πάνω τα κεφτεδάκια. Αλείφουμε σάλτσα και στην αλλη μισή φέτα, προαιρετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα μπούκοβο και κλείνουμε.
- Δαγκώνουμε και βυθιζόμαστε στην απόλαυση.
Recipe Notes