Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15λεπτά | 12-14λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
12-14λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 2 κολοκυθάκια
- 8 τοματίνια κόκκινα
- 8 τοματίνια κίτρινα
- 8 τοματίνια μαύρα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι
- Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 40 γρ ρόκα baby
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με ένα μαντολίνο τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
- Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά, τα κόβετε σε 4-5 φέτες το κάθε ένα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με την σαλάτα κολοκυθιού και την baby ρόκα από πάνω.