Τηγανητό Κοτόπουλο με κρούστα Καλαμποκιού και Μαγιονέζα Παρμεζάνας
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Τηγανητό Κοτόπουλο με κρούστα Καλαμποκιού και Μαγιονέζα Παρμεζάνας
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βήμα 1ο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζωμό και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30’ στους 90 βαθμούς. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε.
  2. Βήμα 2ο: Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα corn flakes σπασμένα με το χέρι, την πολέντα, την παρμεζάνα και το σουμάκ. Σε δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε το αυγό χτυπημένο.
  3. Βήμα 3ο: Πανάρουμε τα κοπανάκια περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  4. Βήμα 4ο: Τηγανίζουμε τα κοπανάκια ή τα τοποθετούμε σε φούρνο με αέρα για 15’ στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τα σάλτσας.
  5. Βήμα 5ο: Σερβίρουμε τα κοπανάκια με ανάμεικτη σαλάτα ή τηγανητές πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα παρμεζάνας.
  6. Tips: Για τη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε κομμάτι από το κοτόπουλο επιθυμείτε.