Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2 | 15 λεπτά | 5-6 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2 | 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
5-6 λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 400 γρ. iceberg
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 70 γρ. καλαμπόκι
- φλοίδες παρμεζάνας
- Για την Caesar sauce
- 4 φιλέτα αντζούγιας
- ½ μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κρόκο
- 10 γρ. χυμό λεμόνι
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 150 ml ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- 20 γρ. νερό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τα κρουτόν
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρουτόν.
- Σοτάρετε το ψωμί μέχρι να τραγανίσει πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά για την sauce, το σκόρδο, τις αντζούγιες και το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον κρόκο, το λεμόνι και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Προσθέτετε το ηλιέλαιο χτυπώντας ταυτοχρόνως έτσι ώστε να δένουν όλα τα υλικά και να δημιουργείτε ένα παχύρευστο dressing.
- Στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, το νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο επιπλέον νερό χρειάζεται για να αποκτήσει την ρευστότητα που θέλετε.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5-6 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε το iceberg, κομμένο σε μικρές μπουκιές με τα χέρια σας, το σοταρισμένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα κρουτόν, περιχύνετε με την Caesar sauce και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά βαθιά πιάτα και προσθέτετε λίγη ακόμα Caesar sauce και τις φλοίδες παρμεζάνας από πάνω.