Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Κοπανάκια Κοτόπουλο με Γλάσσο Μελιού
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοπανάκια κοτόπουλου «lolipop», με γλάσο μελιού
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 30 40
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 30
Χρόνος Μαγειρέματος
40
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
Για τα κοπανάκια
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 195°C αερόθερμο.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κρατόντας ένα μπουτάκι κοτόπουλου στα χέρια σας και με ένα μικρό μαχαίρι, χαράζετε στο κότσι και αφαιρείτε το δέρμα του.
  4. «Ξύνετε» με το μαχαίρι το κρέας που είναι κολλημένο στην πάνω μεριά για να το ξεκολλήσετε και το «τραβάτε» προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί ένα στρογγυλό μπαλάκι στη βάση του κόκαλου.
  5. Ραντίζετε τα κοπανάκια με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με το μείγμα των μπαχαρικών και ψήνετε για 20 λεπτά.
  6. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αλείφετε με αρκετό από το γλάσο.
  7. Τα βάζετε σε σχάρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη.
Για το γλάσο
  1. Βάζετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει.
  2. Προσθέτετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε να διαλυθεί και ρίχνετετο πετιμέζι.
  3. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού.
  4. Μαγειρεύετε για 6-8 λεπτά μέχρι να δέσει το γλάσο και αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Το αδειάζετε σε ένα βαθύ μπολ.
Recipe Notes

Τα κοπανάκια κοτόπουλου είναι από τα αγαπημένα των παιδιών. Με εύκολο τρόπο τα κάνουμε ξεχωριστά σε εμφάνιση και γεύση. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα μπορείτε να προσθέσετε στο γλάσο, 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν.