Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8 | 30 | 20 -25 |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
8 | 30 |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20 -25 |
Συστατικά
- Για το ψωμάκι
- 150 γρ spanaki baby
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή (7-8γρ)
- 65 γρ γάλα σε σκόνη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 120 ml νερό χλιαρό
- Θαλασσινό αλάτι, για την επιφάνεια
- Λίγο αλάτι για το άλειμμα
- Για τα burgers
- 8 μπιφτέκια Ελαιοπουλάκι με βρώμη, Αγγελάκης
- Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 100 γρ μουστάρδα Ντιζόν
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- spanaki baby
- 8 φέτες κασέρι
- 4-5 αγγουράκια πίκλες, κομμένα σε φέτες
- κέτσαπ
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
Για τα ψωμάκια
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι. Το σοτάρουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Το μεταφέρουμε σε μπλέντερ και το πολτοποιουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το γάλα σκόνη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το αυγό και τον πουρέ από το σπανάκι και το σπορέλαιο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο. Ρίχνω το αλάτι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό (η ποσότητα που θα προσθέσουμε εξαρτάται από την υγρασία που έχει το σπανάκι), ζυμώνοντας για 6-8 λεπτά (αν ζυμώσουμε με τα χέρια χρειάζεται περίπου 10-12 λεπτά) μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 burger βάρους 80-90 γρ. και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τα burger
- Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χάρτι, βάζουμε τα μπιφτέκια.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 20-25 λεπτά.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμεόλα τα υλικά.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνουμε αρκετή από τη σάλτσα μουστάρδας.
- Βάζουμε λίγη κέτσαπ, στρώνουμε φύλλα σπανάκι, 1 φέτα κασέρι, πίκλες και το μπιφτέκι.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα ψωμάκια και σερβίρουμε.