Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Πίτα του βοσκού με κοτόπουλο και σπανάκι
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Πίτα του βοσκού με κοτόπουλο και σπανάκι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6άτομα 50λεπτά 45λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
6άτομα 50λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
45λεπτά
Συστατικά
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
Οδηγίες
Για το κοτόπουλο
  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σέλερι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το καρότο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και «ξύνουμε» με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον ζωμό, τη δάφνη και τα ολόκληρα ντοματάκια.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι.
  8. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τον πουρέ
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Τις σουρώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
  4. Λιώνουμε τις πατάτες με πρες πουρέ ή με τον μύλο λαχανικών και προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα κρέμα-βούτυρο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Για την συναρμολόγηση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο τους 200°C στις αντιστάσεις. Αδειάζω το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το απλώνω καλά. .
  2. Αδειάζω το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το απλώνω καλά.
  3. Μεταφέρουμε τον πουρέ επάνω στο κοτόπουλο και ισιώνουμε με μια σπάτουλα
  4. Με ένα πηρούνι κάνουμε ραβδώσεις επάνω στον πουρέ (εναλλακτικά, μεταφέρουμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής) και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα.
  5. Ψήνουμε την πίτα του βοσκού για 45 λεπτά.