Ζυμαρικά φούρνου με strips Αγγελάκης
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
6
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
45
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
6
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
45
λεπτά
Συστατικά
1
συσκευασία
Aγγελάκης strips
500
γρ.
ριγκατόνι
600
γρ.
κόκκινη σάλτσα
για ζυμαρικά έτοιμη
300
γρ.
μοτσαρέλα
τριμμένη
150
γρ.
παρμεζάνα
τριμμένη
λάδι
για το τηγάνισμα
1
ματσάκι
μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Βράζουμε νερό και μαγειρεύουμε τα ριγκατόνι για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
Στραγγίζουμε και βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
Τηγανίζουμε τα strips για 2 με 3 λεπτά.
Τοποθετούμε τα strips σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
Κόβουμε τα strips σε χοντρές λωρίδες.
Ρίχνουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε βαθύ μεσαίο ταψί απλώνουμε τα μισά ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μισά strips και με τη μισή παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας απο πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά, τα strips και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 3 με 5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φρέσκοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως.