Σπαγγέτι gluten free με μπιφτέκι κοτόπουλου με βρώμη και λαχανικά, μπρόκολο και σάλτσα λευκού κρασιού
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
30
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
30
λεπτά
Συστατικά
500
γρ.
Σπαγγέτι Gluten Free
500
γρ.
Μπιφτεκι Κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
με βρώμη, λαχανικά και Ελαιόλαδο Gluten Free
1
μεγάλο κρεμμύδι
1
λεμόνι
150
γρ.
κρασί λευκό
1
μεγάλο μπρόκολο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τοποθετούμε το μπιφτέκι κοτόπουλου σε ενα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25’.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τους ανθούς από το μπρόκολο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση.
Βράζουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, καθώς και το χυμό του.
Πολτοποιούμε λίγο από το μπρόκολο με ένα ραβδομπλέντερ και δένουμε την σάλτσα μας, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το μπιφτέκι συνοδευόμενο από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο αγνό παρθένο αγουρέλαιο για το τελείωμα.