Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 4
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Ριζότο με κοτόπουλο
Ριζότο με κοτόπουλο
Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 4
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βήμα 1 Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Βήμα 2 Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  3. Βήμα 3 Προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά.
  4. Βήμα 4 Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 λεπτά.
  5. Βήμα 5 Έπειτα προσθέστε τον κουρκουμά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  6. Βήμα 6 Σταδιακά σβήστε με κρασί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου Tip: Χρησιμοποιείστε 1 κουτάλα κάθε φορά, αφήνοντας να απορροφηθεί ο ζωμός μέχρι να προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα.
  7. Βήμα 7 Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι το ρύζι να γίνει τρυφερό και ο ζωμός να απορροφηθεί. Tip: Αν κρίνεται απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη ζωμό για να αποφύγετε να στεγνώσει το ριζότο.
  8. Bήμα 8 Προσθέστε τα μανιτάρια και τα cashews και μαγειρέψτε για ακόμα 3 λεπτά.
Recipe Notes

Το ριζότο με κοτόπουλο είναι ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Το ζήτημα εδώ είναι να πετύχετε το ριζότο γι’ αυτό και εμείς θα σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες.

Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό να έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά στον πάγκο σας πριν ξεκινήσετε το ριζότο με κοτόπουλο. Ο λόγος είναι ότι το ριζότο “απαιτεί” να είστε συνεχώς από πάνω και να ανακατεύετε συνεχόμενα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να έχετε επιλέξει την κατάλληλη ποικιλία ρυζιού. Οι ιδανικές για ριζότο είναι το arborio, το carnaroli και το vialone nano.

Πρόκειται για ιταλικές ποικιλίες ρυζιού, υψηλές σε περιεκτικότητα αμύλου και το σημαντικό είναι πως δεν κολλάνε και είναι ανθεκτικές στο συνεχές ανακάτεμα. Μεταξύ τους βεβαίως υπάρχουν διαφορές. Για παράδειγμα το arborio είναι πιο κοντό και παχουλό, η σωστή επιλογή για ένα πιο παχύρρευστο αποτέλεσμα. Από την άλλη το carnaroli δημιουργεί ένα πιο χυλωμένο και γευστικό ριζότο. Όσον αφορά το vialone nano έχει πιο μεστή γεύση. Μπορείτε να βρείτε και τα τρία είδη ρυζιού στα super markets, το πιο σύνηθες είναι το arborio.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σοτάρετε σωστά το κρεμμύδι. Μην αφήσετε το ρύζι να πάρει “καφέ” χρώμα γιατί τότε θα αλλοιωθεί η γεύση του. Επίσης προσοχή να μη σας ψηθεί παραπάνω το κρεμμύδι. Μια ακόμα συμβουλή που θα σας δώσουμε αφορά το κρασί. Το κρασί προστίθεται πριν από το ζωμό προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ αλλά και να διατηρηθεί το άρωμα του. Το ιδανικό κρασί για το ριζότο είναι το λευκό ξηρό.

Share this Recipe