Ολόκληρο κοτόπουλο στον φούρνο με λαχανάκια Βρυξελλών και κολοκύθα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
55-60λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
55-60λεπτά
Συστατικά
Για τα λαχανικά:
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό κόβετε τα μισά λαχανάκια Βρυξελλών στην μέση και την κολοκύθα σε κύβους ίσου μεγέθους με τα λαχανάκια.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με την κολοκύθα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σβήνετε με το ζωμό κοτόπουλο και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.
  5. Για το κοτόπουλο τοποθετείτε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο φασκόμηλο μαζί με το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
  6. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, βγάζετε το σχοινάκι με το οποίο είναι δεμένα τα πόδια του κοτόπουλου χωρίς να το αφαιρέσετε τελείως, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά, αλείφετε εσωτερικά το μείγμα των μυρωδικών και δένετε πάλι τα πόδια του κοτόπουλο με το σχοινάκι.
  7. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το μέλι και την μουστάρδα Dijon και ανακατεύετε καλά.
  8. Αλείφετε με το μείγμα καλά το εξωτερικό μέρος του κοτόπουλου, τοποθετείτε το κοτόπουλο στο αντικολλητικό ταψί με τα λαχανικά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 55-60 λεπτά, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
  9. Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  10. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και το σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού συνοδεύοντας το με gravy sauce.