Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
12-15 | 15´ | 20´-25´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
12-15 | 15´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20´-25´ |
Συστατικά
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 2 αυγά
- 250 ml γάλα
- 100 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το κοτόπουλο και τις φόρμες
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τους κύβους στο τηγάνι και τους σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Λαδώνετε ελαφρά 12 θήκες για μάφινς.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κρατάτε λίγα κομμάτια κοτόπουλο για την επιφάνεια και ρίχνετε τα υπόλοιπα στο μπολ με το μείγμα του κέικ. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το καλαμπόκι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες, σκορπίζετε το κοτόπουλο που έχετε κρατήσει και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.