Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιου και κατίκι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.
  2. Τοποθετείτε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  3. Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Προσθέτετε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
  6. Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρετε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
  7. Σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι Δομοκού από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.