Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10´ | 30΄ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
30΄ |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτα μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας χοντροσπασμένο μείγμα πιπεριών
- 50 γρ. κόρν φλάουρ
- 500 γρ. ζωμός κότας
- λίγο αλάτι
- Για τη γαρνιτούρα
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σωτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μπαστουνάκια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. Αλατίζετε και προσθέτετε το χοντροσπασμένο μείγμα πιπεριών.
- Δυαλύετε το κορν φλάουρ σε 80 γρ κρύου ζωμού κότας και το αδειάζετε στο τηγάνι πάνω απο το σωταρισμένο κοτόπουλο. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι και προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό κότας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το βαθύ τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 12 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι μπασμάτι. Ξεπλένετε σε άφθονο κρύο νερό το ρύζι και το στραγγίζετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το ρύζι σε δυνατή φωτιά για ένα δυο λεπτά. Σκεπάζετε το ρύζι με ζεστό νερό, αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και βράζετε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας σε ότι σχέση με το χρόνο βρασίματος.
- Σερβίρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου με τη σάλτσα πιπεριών και συνοδεύετε με το ρύζι. Πασπαλίζετε με σπόρια ροδιού .