Μexican chicken burger με guacamole
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
1
συσκευασία Μπιφτέκια από Ελαιοπουλάκι με βρώμη
4
ψωμάκια brioche κομμένα στη μέση
4
φέτες cheddar
2
ώριμα αβοκάντο
1
ντομάτα, ψιλοκομμένη
1
μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3-4
jalapeños ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λάιμ
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ketchup ή καυτερή σάλτσα
Οδηγίες
Κοβετε τα αβοκάντο και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στίβετε το lime και το ρίχνετε στα αβοκάντο
Προσθέτετε τα jalapenos
Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο
Προσθέτετε αν θέλετε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά λιώνοντας τa αβοκάντο
Ψήνετε τα μπιφτέκια Ελαιοπουλάκι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 8 λεπτά ανά μεριά
Προσθέτετε το cheddar να λιωσει ελάχιστα στα μπιφτέκια μας λιγο πριν τα βγαλετε απο το τηγάνι
Απλώνετε το καυτερό guacamole σας στο μισό ψωμάκι, προσθετετε απο πάνω το μπιφτεκι σας
Στο άλλο μισό απλώνετε λίγο ketchup και κλείνετε
Επαναλαμβάνετε για τα επόμενα 3 burgers
Aπολαμβάνετε αμέσως