Κόβω τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο στην μέση και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
Τους προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και το θυμάρι και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Ζεσταίνω ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και σοτάρω εκεί πολύ καλά για 10 περίπου λεπτά το κοτόπουλο, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει χρώμα εξωτερικά και να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Στη συνέχεια το μεταφέρω σε ένα πιάτο, μαζί με τους χυμούς του και το σκεπάζω.
Στο ίδιο σκεύος, ρίχνω το ελαιόλαδο και προσθέτω εκεί τις κομμένες πιπεριές. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Βάζω και πάλι στο σκεύος το κοτόπουλο, μαζί με τους χυμούς του, προσθέτω τη σόγια, ανακατεύω απαλά, σκεπάζω, χαμηλώνω την φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζω για 20 -25 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να καραμελώσει.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζω με το σουσάμι και ανακατεύω.
Όταν είναι η ώρα να σερβίρω γεμίζω τις τορτίγιες με το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το τριμμένο κίτρινο τυρί.