Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10´ | 25´-30´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25´-30´ |
Συστατικά
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι, Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 2 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
- 300 γρ. ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα σε φυσικό χυμό
- 150 γρ. κάσιους, καβουρδισμένα και αλατισμένα
- 30 ml σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ σούπας πελτέ
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκοτριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- Ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβετε σε μέτριους κύβους. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει (περίπου 5-6 λεπτά).
- Ρίχνετε στο γουόκ το κρεμμύδι και τον πελτέ και τα καβουρδίζετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο ανανά και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγια, ανακατεύετε και αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα κάσιους. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάντι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.