Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης με σκιουφιχτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
35-40λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
35-40λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπούτια κοτόπουλου στα 2, δημιουργώντας 4 κομμάτια.
  2. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Όση ώρα το κοτόπουλο θωρακίζεται, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και την ½ πιπεριά chili.
  5. Αποσύρετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, την οποία αφήνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το chili μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  6. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μπαχάρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με την τομάτα κονκασέ, τα κομμάτια κοτόπουλου, τον ζωμό κοτόπουλο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  8. Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά.
  9. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  10. Προσθέτετε στην κατσαρόλα 750 ml βραστό νερό μαζί με τα σκιουφιχτά και τα αφήνετε να βράσουν για 12-13 λεπτά.
  11. Όταν τα σκιουφιχτά είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
  12. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το κοτόπουλο με τα σκιουφιχτά και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα Κρήτης.