Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε φύλλο χωριάτικο
Φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε φύλλο χωριάτικο
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βήμα 1 Κόβετε το φιλέτο στήθος σε μικρά κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Βήμα 2 Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο και το τσιγαρίζετε μαζί με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι στο βούτυρο.
  3. Βήμα 3 Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε μέχρι να μανέψουν.
  4. Βήμα 4 Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη γραβιέρα και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Βήμα 5 Παίρνετε ένα φύλλο και το διπλώνετε στη μέση.
  6. Βήμα 6 Στην μια του πλευρά βάζετε μια φέτα καπνιστή μπριζόλα, μια φέτα γραβιέρα και λίγη από τη σάλτσα με ένα κουταλάκι.
  7. Βήμα 7 Αναδιπλώνετε προς τα μέσα τις δυο πλευρές του και το τυλίγετε ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό ρολό.
  8. Βήμα 8 Το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
  9. Βήμα 9 Αλείφετε τα μικρά ρολά με λιωμένο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό.
  10. Βήμα 10 Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη!
Recipe Notes

Το φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε φύλλο χωριάτικο είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε.

Είναι μια αρκετά πιο σύντομη διαδικασία από την κοτόπιτα αλλά εξίσου νόστιμη. Η παράδοση συναντάει μια μοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού πιάτου και φυσικά οι παλιοί ξέρουν και οι νέοι δίνουν τη δική τους πινελιά.
Εάν θέλετε να ανοίξετε το δικό σας φύλλο, τότε έχουμε κάποιες συμβουλές για εσάς. Το άνοιγμα του φύλλου είναι κάτι σαν “ιεροτελεστία” και κάθε οικογένεια έχει το δικό της μυστικό. Εμείς σας προτείνουμε αφού τοποθετήσετε τα βασικά υλικά δηλαδή αλεύρι, αλάτι, λάδι σε ένα μπωλ να προσθέσετε ένα φλυτζανάκι ούζο, τσίπουρο ή κρασί, αναλόγως το ποτό που προτιμάτε. Με αυτό το τρόπο θα εξασφαλίσετε το φύλλο σας να είναι πιο τραγανό και λαχταριστό!
Σημαντικό είναι να προσθέσετε τα βασικά υλικά που έχουμε προαναφέρει, να τα τρίψετε με το ζυμάρι και μετά να προσθέσετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Έπειτα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι. Αυτό θα το καταλάβετε ανάλογα με το εάν το ζυμάρι έχει αποκτήσει την επιθυμητή ελαστικότητα ή όχι.
Τέλος, μπορείτε να κάνετε το ζυμάρι μεγάλες μπαλίτσες, να το αφήσετε στο μπωλ και να τοποθετήσετε από πάνω μια πετσέτα. Αφήστε το περίπου 30 λεπτά προκειμένου να ξεκουραστεί και έπειτα αρχίστε να ζημώνετε!
Το φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε φύλλο χωριάτικο είμαστε σίγουροι πως είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε. Ας δούμε λοιπόν πώς να την κάνετε!

Share this Recipe