Συστατικά
- Υλικά:
- 600 γρ Φιλέτο Στήθος Ελαιοπουλάκι
- 200 γρ κρεμμύδι (Ψιλοκομμένο)
- 100 γρ κρασί
- 500 γρ ρύζι arborio
- 1 τεμ ζωμό κότας
- 20 τεμ. τοματίνια
- 100 γρ πέστο βασιλικού
- 80 γρ βούτυρο
- 70 γρ παρμεζάνα Τριμμένη
- 50 γρ flakes παρμεζανας
- 1 τεμ. λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βήμα 1ο: Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να χρυσαφίσουν. Απομακρύνουμε και τα τοποθετούμε στο φούρνο για 12’ στους 180 βαθμούς.
- Βήμα 2ο: Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε ζεστό νερό και το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα τοματίνια και σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν
- Βήμα 3ο: Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 15’ ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με κρασί και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Βήμα 4ο: Αφού «ξεκουραστεί» για 5’, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το βούτυρο και το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Βήμα 5ο: Τέλος, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, καθώς και το ξύσμα και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, συνοδεύοντας με τα φιλέτα.
Μοιραστείτε τη συνταγή