Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Μπούτια κοτόπουλου φρικασέ
Μπούτια κοτόπουλου φρικασέ
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι.
  2. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια πλυμένα και κομμένα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 με 2 ποτήρια νερό.
  4. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά, κουνώντας την κατσαρόλα κάθε τόσο.
  5. Αφού μείνει με λίγο ζουμί το φαγητό το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το ζουμί του.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών καλά, προσθέτουμε τους κρόκους, το λεμόνι και λίγο- λίγο το ζουμί από το φαγητό.
  7. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να πάει παντού. Καλή σας όρεξη !!!
Recipe Notes

Τα μπούτια κοτόπουλου με φρικασέ είναι μια εξαιρετικά υγιεινή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Μπορεί να έχετε συνηθίσει το φρικασέ με κάποιο άλλο κρέας όπως το χοιρινό ή το αρνί, ωστόσο με το κοτόπουλο είναι πολύ πιο ελαφρύ και παραμένει μια φοβερή προσθήκη στη διατροφή σας.

Το μαρούλι και ο άνηθος που στη συγκεκριμένη συνταγή είναι σε μεγάλη ποσότητα δίνουν όλα αυτά τα στοιχεία που ένα υγιεινό πιάτο χρειάζεται. Το μαρούλι για παράδειγμα είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E γι’ αυτό έχει καρδιοπροστατευτική δράση και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β1 που το κάνει πολύ σημαντικό για τη ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ο άνηθος εκτός από το άρωμα που δίνει είναι εξίσου ευεργετικός για τον οργανισμό μας. Είναι γνωστό εξάλλου ότι καταπολεμάει τη δυσπεψία, είναι αντιμικροβιακός, αντιφλεγμονώδες και βοηθάει ιδιαίτερα στη μνήμη!

Τα μπούτια κοτόπουλου με φρικασέ είναι λοιπόν μια ιδιαίτερα υγιεινή συνταγή και ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αναζητούν ένα ελαφρύ γεύμα με λίγες θερμίδες. Γι’ αυτό προτείνουμε να το δοκιμάσετε!

Share this Recipe