Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Μεσογειακή μπαγκέτα κοτόπουλου
Μεσογειακή μπαγκέτα κοτόπουλου
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βήμα 1 Ανοίξτε την μπαγκέτα κατά μήκος
  2. Βήμα 2 Τρίψτε το σκόρδο σε κάθε εσωτερική πλευρά και ραντίστε με ελαιόλαδο.
  3. Βήμα 3 Τοποθετήστε το κοτόπουλο κατά μήκος της μπαγκέτας και από πάνω την ντομάτα.
  4. Bήμα 4 Σκορπίστε τις ελιές. Τip! Ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι εάν θέλετε μια extra γεύση!
  5. Bήμα 5 Κλείστε την μπαγκέτα και κόψτε την σε φέτες για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη!
Recipe Notes

Πληροφορίες

Η μεσογειακή μπαγκέτα κοτόπουλου είναι μια πολύ καλή επιλογή για κολατσιό εφόσον είναι ιδιαίτερα θρεπτική και χορταστική χωρίς να περιέχει λιπαρά και extra θερμίδες.
Η λογική της συγκεκριμένης συνταγής βασίζεται στην μεσογειακή διατροφή που είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα άφθονα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Γι’ αυτό φυσικά η βάση της είναι το κοτόπουλο και απογειώνεται με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ντομάτες και ελιές.
Μια εύκολη συνταγή που περιέχει αρκετά “διατροφικά μυστικά” όπως το ελαιόλαδο, το βασικό υλικό της μεσογειακής διατροφής και φυσικά το σκόρδο.
Όσον αφορά το ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθάει στην καταπολέμηση και πρόληψη αρκετών ασθενειών, όπως είναι οι καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Το μεγάλο μυστικό όμως της συνταγής μας είναι το σκόρδο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιταλοί το βάζουν παντού! O βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τι ισχυρές ιδιότητες. Έτσι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γήρανσης, του Αλτσχάιμερ, της κατάθλιψης, του εμφράγματος, των ιών, των μικροβίων και πολλών ακόμη.

Bάλτε λοιπόν το σκόρδο στη διατροφή σας και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε πολλά να κερδίσετε!

Share this Recipe