• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 4
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Κοτόπουλο γεμιστό
Κοτόπουλο γεμιστό
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 4
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βήμα 1: Καθαρίζετε-πλένετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια του αφαιρείτε τα εντόσθια.
  2. Βήμα 2: Βράζετε για 10΄ λεπτά τα κάστανα σε μία μικρή κατσαρόλα, ενώ παράλληλα κόβετε τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια.
  3. Βήμα 3: Καθαρίζετε-πλένετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια του αφαιρείτε τα εντόσθια. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα εντόσθια.
  4. Βήμα 4: Προσθέτετε το κρασί, τα κάστανα (σε κομματάκια), τα κουκουνάρια, τη σταφίδα και το ρύζι.
  5. Βήμα 5: Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το αφήνετε να βράσει έως ότου το ρύζι να πιει το ζουμί του. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήνοντας τη γέμιση για λίγο να κρυώσει.
  6. Βήμα 6: Αφού αλατοπιπερώσετε καλά το κοτόπουλο, το γεμίζετε και το ράβετε με μία κλωστή στο άνοιγμά του. Το περιχύνετε με το περισσευούμενο λάδι και με 1 1/2 κούπα νερό.
  7. Βήμα 7: Προαιρετικά του προσθέτετε λεμόνι και πατάτες, αλατοπίπερο και 2 ½ κούπες νερό. Ψήνετε το κοτόπουλο σε μέτριο προς δυνατό φωτιά στους 220 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.
  8. Βήμα 8: Σημείωση: Εάν σας περισσέψει γέμιση μπορείτε να την τοποθετήσετε χωριστά μέσα σε αλουμινόχαρτο και να την ψήσετε μαζί με το υπόλοιπο φαγητό. Καλή σας όρεξη!
Share this Recipe
Powered byWP Ultimate Recipe

Leave a Reply