Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Ελαιοπουλάκι Μπρεζέ (Braize)με Μανιτάρια και Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού
Μερίδες: 4 Χρόνος Παρασκευής: 60’
Ελαιοπουλάκι Μπρεζέ (Braize)με Μανιτάρια και Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Μερίδες: 4 Χρόνος Παρασκευής: 60’
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε τέσσερα μέρη, φιλέτο και μπούτια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι,. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και θωρακίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
  3. Σε δεύτερο χρόνο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια, χοντροκομμένα αυτή τη φορά και σε δύο δόσεις, ώστε να σοταριστούν όσο καλύτερα γίνεται. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ. Αφού εξατμιστεί το κρασί, καλύπτουμε τα 2/3 του φαγητού μας με νερό και σιγομαγειρεύουμε για 45’, ανακατεύοντας συνχά για να μην κολλήσει
  4. Εναλλακτικά, μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαδικασία μαγειρέματος στο μάτι της εστίας και να το βάλουμε στον φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 1 ώρα και 15’.
Share this Recipe