Chicken Oyster με Linguine
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
30
λετπά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
30
λετπά
Συστατικά
600
γρ
φιλέτο στήθος κοτόπουλου
600
γρ
δισκάκι φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Αγγελάκη
ή φιλέτο στήθος ή κοτόπουλο όχι και τα δύο
3
καρότα
3
κολοκυθάκια
200
γρ
μανιτάρια αγρού ή πορτομπέλο
200
γρ
μπρόκολο
1
Σκελίδα
σκόρδου
1
πιπεριά καυτερή
1
φρέσκο κρεμμύδι
2
κ.σ.
corn flour
2
κ.σ.
ζάχαρη καστανή
150
γρ
oyster sauce
ελαιόλαδο
σησαμέλαιο
σουσάμι
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με σκόρδο, καυτερή πιπεριά, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο και corn flour
Μαρινάρουμε το κοτόπουλό μας κομμένο σε μπαστουνάκια.
Παράλληλα, βράζουμε τα Linguine για 10’ και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά μπαστουνάκια ή σε κυβάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε τα λαχανικά.
Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και σβήνουμε με κρασί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την oyster sauce, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 15’.
Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η συνταγή μας.
Σερβίρουμε σε μπολ με λίγο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εναλλακτικά, μπορούμε να δουλέψουμε και noodles αυγού.